betere fifa speler worden tips

Beter worden in FIFA 20

Wil je beter worden in FIFA 20? Bekijk onze tips om beter te worden in FIFA 20.

Hoe wordt je beter in FIFA 20?

Over het algemeen wordt je beter door veel te oefenen. Daarbij kun je onze hulp echter goed gebruiken. Wij geven je tips om beter te worden in FIFA 20.

Bestudeer onderstaande tips en neem ze in je op. Probeer de tips vervolgens toe te passen tijdens het oefenen. Dat doe je gewoon de potjes te spelen en de tactiek toe te passen.

Het kan slim zijn om je favoriete tips op een papiertje te noteren.

Tips om beter te worden in FIFA 20

Onderstaande tips zullen je een betere FIFA speler maken. Je kunt ze altijd toepassen.

1. Minder sprinten

We beginnen met de belangrijkste tip: minder sprinten. Veel FIFA spelers hebben de neiging om altijd te sprint knop in te drukken. Dit is echter niet slim.

Je spelers zijn veel voorspelbaarder wanneer ze sprinten. Laat de sprintknop wat vaker los. Zo kun je makkelijker draaien en kappen. Dit maakt je spel minder voorspelbaar. Dit is stukken moeilijker te verdedigen.

Sprint dus alleen als het echt nodig is. Dat geldt overigens zowel in balbezit als tijdens het verdedigen.

2. Zorg dat je dribbelen onder de knie hebt

In FIFA 20 is het speciale dribbelen een geheim wapen. Met de LB/L1 knop kun je je speler los bewegen ten opzichte van de bal. Dit is moeilijk te verdedigen.

Door dit goed te oefenen kun je makkelijk ruimte creëren voor je aanvallers. Probeer dit ook eens met de RB/R1 knop ingedrukt, op hetzelfde moment.

3. Snelheid is belangrijk

Eén van de makkelijkste manieren om potjes te winnen is snelheid. In FIFA 20 is snelheid heel bepalend. Pas je team en tactiek hier op aan.

Kies een team met super snelle aanvallers. Je kunt een verdedigende tactiek gebruiken met een paar diepe snelle spitsen.

Geef lange ballen of lange steekpassen achter de verdediging. Of pass je spitsen snel in de voeten en probeer een 1-op-1 actie de verdediging uit te schakelen. Een heel strakke pass kun je geven met R1 of RB ingedrukt terwijl je de pass-knop indrukt. Dit kan bruikbaar zijn bij je counter.

4. Dode spelmomenten oefenen

Dit wordt vaak over het hoofd gezien, maar dode spelmomenten kunnen bepalend zijn.

Zorg dat je vrij trappen, corners en zelfs penalties onder controle hebt. Oefen dit goed en je kunt hierdoor wedstrijden gaan winnen.

Op YouTube staan vele video’s die je hierbij kunnen helpen. Eén van de beste video’s voor vrije trappen is bijvoorbeeld onderstaande.

Zorg dat je vrije trappen en penalties in FIFA 20 onder de knie hebt.

5. Zorg dat je de juiste spelers hebt

Dit klinkt heel logisch, maar zorg dat je de juiste spelers hebt. In FIFA Ultimate Team zijn de hoogst gewaardeerde spelers misschien niet altijd de beste voor jou.

Pas de spelers aan op je tactiek. Wil je bijvoorbeeld op snelheid counteren? Zorg dan dat je snelle aanvallers hebt. In veel gevallen zijn skill-moves dan ook erg handig.

Enkele goede aanvallers voor een counter tactiek zijn bijvoorbeeld:

  • Mané
  • Salah
  • Cuadrado
  • Mbappé
  • Neymar
  • Messi
  • Griezman
  • Depay
  • Promes

Zorg dus dat jouw spelers bij jouw tactiek passen. Een speler als Quincy Promes is relatief goedkoop, maar kan erg effectief zijn. Als je duurdere spelers wilt hebben kun je die ook kopen met FIFA Coins.

Natuurlijk zijn de allerbeste spelers in FUT altijd bruikbaar. Weet jij iemand van het Team of The Year te strikken? Dan zit je wel goed. Doelpunten gegarandeerd.

6. Een één tweetje of dieptepass geven

Met een één tweetje kun je heel effectief zijn. Doordat er spelers in beweging zijn is dit heel lastig te verdedigen.

Ook kun je een speler diep sturen met L1-knop/LB-knop. Als je op het juiste moment van dieplopen een steekpass geeft, zul je heel veel gevaar kunnen stichten.

Tips van een professionele FIFA speler

De meest bekende en misschien wel beste Nederlandse FIFA spelers is Koen Verweij.

Hij is de eerste ooit gecontracteerde FIFA speler bij Ajax. Dit verdiende hij onder andere door vijf keer Nederlands kampioen te worden. Bovendien was hij nummer 1 op de FIFA wereldranglijst in 2011, 2012 en 2015.

Gelukkig deelt de beste FIFA speler ter wereld ook zijn geheimen met ons. Met zijn boek wordt jij sowieso een betere FIFA spelers. Wacht niet langer en bekijk zijn boek, een must voor iedere FUT liefhebber.

Tips van een professional